#faaf3b
2
0
Veure més
Veure menys
190

Situació

Situació

Montán apareix enclavada en la faldilla del pujol del Calvari, a un costat i a l'altre del barranc de les Eres, en les *estribaciones de la Serra d'Espadá.

Montán es troba situada a 73 km. de la capital de la província i a una altitud de 610 metres sobre el nivell del mar. Té una superfície de 3,424 hectàrees i presenta una orografia molt accidentada. El nucli urbà s'alça sobre la vall del Riu Montant, afluent del Riu Millars.

El terme municipal limita amb els municipis de Fuente la Reina, Montanejos, Cirat i Torralba, pertanyents a la comarca d'Alt Millars, i Caudiel i Figueres, pertanyents a la comarca d'Alt Palancia.

Montán actualment compta amb una població de dret de 431 habitants, encara que en els mesos estivals pot arribar a tenir una població flotant d'unes 2.000 persones, hagut de principalment a les segones residències i al turisme.

A Montán es vivia de l'agricultura, sent en l'actualitat el sector serveis el més representatiu, principalment la construcció, el turisme i la residència de la tercera edat.