#faaf3b
2
0
Veure més
Veure menys
187

Ruta de l'Aigua

Ruta de l'Aigua

L'element que caracteritza Montán és l'Aigua, la descobrim en les seues nombroses fonts, en el riu Montán, en els barrancs, les basses de reg i sèquies que recorren el terme.

Per a visitar el terme de Montán proposem la ruta de l'aigua, element que ens acompanyarà i guiarà en el transcurs de la nostra excursió.

Primer prenem direcció a Torralba, al llarg d'aquesta pista asfaltada ens trobem amb diverses fonts: el Plànol, la Penya Blanca i La Felicia. Al costat de la font de Peña Blanca és d'obligada visita el Pou de les Colomes, després de baixar per una senda ens podem delectar davant aquest màgic racó, ideal per al bany, format per un pou d'aigua cristal·lina que cau en forma de cascada natural.

Tornem a Montán i agafem la pista cap a la Font de la Teixiria, al costat del convent. Molt prop del poble es troba aquesta font de propietat sulfat-bicarbonada, equipada com a àrea recreativa.

Continuant per la pista que ens ha portat a la Font de la Teixiria en direcció als Calpes, arribem fins a la Font Groga, molt apreciada per les propietats per al renyó. Tornant a la Teixiria, canviem de pista per a visitar la Font del Naixement. Aquesta font proveeix per al consum humà a Montán, brollant del mateix sòl en els dia que ha plogut en abundància.

Retornat a l'encreuament que havíem deixat para acosta'ns a la font del Naixement continuem per aqueixa pista desviant-nos més endavant per a visitar la Cova Cirat (només si es va amb vehicle quatre per quatre). Entre camps d'oliveres, fruiteres i ametlers donem la volta pel pujol on s'assenta Montán per a tornar al casc urbà i concloure l'excursió.