#faaf3b
2
0
Veure més
Veure menys
188

Paratges Naturals

Paratges Naturals

L'aigua és l'element més representatiu de Montán, per la seua qualitat i propietats, així com per la seua quantitat, existint 35 fonts repartides pel terme municipal.

Fora del casc urbà podem trobar diverses fonts, totes elles equipades com a zona recreatives. De les fonts destaca La Teixiria, deu d'aigua sulfat-bicarbonatada, la font del Naixement, deu que proveeix a tota la població, i la Font Groga, amb propietats diuréticas.

En adreça per la pista que va a Torralba ens trobem la font de "El Plano" i la "Felicia", les aigües de la qual naixen a més de mil metres d'altitud.

Sens dubte el paratge natural més singular és el Pou de "las Palomas", on el desnivell del barranc forma unes cascades naturals i pozas ideals per a gaudir el bany.

Un altre paratge important és la Cova Cirat, antigament utilitzada per a l'extracció de marbre. Dins d'ella podem contemplar la bellesa del subsòl admirant estalactites i estalagmites.

A Montán es poden practicar diferents esports de muntanya com l'escalada, la bicicleta tot terreny, senderisme (GR.7 i PR Montán- Fuente la Reina), passejos a cavall.