#00a89c
1
0
Veure més
Veure menys
194

Economia

Activitat econòmica

En Montán les activitats econòmiques més important són les derivades del turisme de segona residència que es dóna en el municipi, destacant la construcció i el sector serveis.

Existeixen diverses empreses d'obra de paleta, fusteria, materials de construcció, que es veuen beneficiats de les nombroses reformes que es realitzen en les segones residències.

Quant al sector serveis, destaca el nombre de tendes en relació als habitants del municipi: carnisseries, fleques, comerços, peixateria, farmàcia, a més del mercat en la plaça tots els dilluns i divendres, ... és pel que a Montán es diu que “ací no ens falta de res” posat que els veïns i veïnes tenen a la seua disposició a més dels establiments, nombrosos bars, consultori mèdic, biblioteca, piscina, escola, aula internet,...

Quant al turisme rural és un sector en creixement, existeix l'Hostal Restaurant Pilar i diversos habitatges i cases que s'estan preparant per a aquesta fi.

No cal descurar el sector primari, que encara que en l'actualitat no té la rellevància que antany, encara significa una font d'ingressos per a molts veïns.

Les característiques del terreny permet secans en les zones més altes, sobretot oliveres i en menor grau fruiters, així com regadius en les zones baixes, que subministren aigua a les hortes d'hortalisses gràcies a l'important sistema hidràulic de Montán.

És important la funció que exerceix la Cooperativa Agrícola de Montant on s'envasa l'excel·lent oli de Montán de la varietat autòctona de “Primerenca de Montán”, el qual només es distribueix per al consum.

Segons un Informe de l'anàlisi de l'Oli de Montán realitzat pel Servei de Desenvolupament Tecnològic Agrari de la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació es conclou que la varietat “primerenca de Montán”, l'oli extret posseeix una qualitat organoléptica extraordinària, catalogat com a VERGE EXTRA, donant en el panell de tast una puntuació de 8,5 (els paràmetres oscil·len d'1 a 9), amb un sabor afrutat d'oliva madura bastant marcat, i atributs d'amarg i picant, característiques benvolgudes en els bons olis.

En l'actualitat Montán és territori beneficiat amb la Iniciativa Comunitària Leader Plus, que gestiona Fons Estructurals Europeus la qual recolza iniciatives que contribuïsquen al desenvolupament econòmic de la zona, i amb l'Agència d'Ocupació i Desenvolupament Rural, iniciativa municipal per a la informació i assessorament a aturats i empreses.